donderdag 25 oktober 2012

In de Blijblij-kelder

 
Er werd de afgelopen week weer hard gewerkt in de Blijblij-kelder! Onder ons huis is het magazijn en de werkruimte, met kinderspeelhoek en televisie. Drie zieke vogeltjes (ondanks hun ziek zijn nog aardig gebekt...) waren hier aan het spelen en tv kijken, terwijl gelukkig hulptroep Alice zo vriendelijk was om te helpen met het inpakken van alle bestellingen!
 
 

Heel fijn, want met drie zieke kinderen schoot het niet op! Alice (hierboven ik actie op een foto van eerder dit jaar) heeft voornamelijk slofjes in te pakken momenteel.
Vooral de corduroy slofjes van Melton lopen als een trein nu het steeds kouder wordt! We hebben maar liefst veertien verschillende kleuren, plus nog acht andere soorten slofjes, dus keus genoeg.


De zieke vogeltjes zijn inmiddels weer opgeknapt en uitgevlogen naar school en peuterspeelzaal (behalve het babyvogeltje uiteraard), dus het is weer wat rustiger in de Blijblij-kelder. Hard gewerkt wordt er echter nog steeds - nieuwe collecties die klaar liggen om online te gaan (Tutta, Pippi, CeLaVi) of elk moment binnen kunnen komen (Maxomorra, DUNS, Smafolk) zorgen dat er voorlopig genoeg te doen is!

zondag 21 oktober 2012

Herfstwandeling


Afgelopen vrijdag was het heerlijk weer en omdat Ezra en Amélie, zo aan het einde van de herfstvakantie, stuiterend het huis onveilig maakten, besloot ik gelijk 's ochtends maar het bos in te gaan. Zo kon er eerst wat energie geloosd worden, voordat er ongelukken gingen gebeuren.

Amélie, onze enorm dwarse, bazige, grappige, boze, maar ook erg lieve peuterpuber, stond erop dat ze haar regenbroek van haar geliefde CeLaVi regenpak aankreeg. Ik zag geen nut maar ook geen bezwaar, dus stemde toe.

Ik kan je vertellen: hij kwam goed van pas! Aangezien ze elke vijf meter ter aarde stortte omdat ze "echt niet meer kon lopen"...
Een uitje wat een uur had moeten duren duurde uiteindelijk maar liefst 2,5 uur! Gelukkig hebben we ook lol gehad - stampen in de plassen (toch fijn, die regenbroek), zelf de kinderwagen van baby Livia duwen, paddenstoelen bewonderen...

 


 


En mama genoot van de zon en de prachtige herfstkleuren.


 
Al met al toch een heel geslaagde wandeling (ik had me voorgenomen geen haast te hebben en niet boos te worden, dat hielp ook). En moe dat ze waren! De rest van de dag hebben ze geen boe of bah meer gezegd. En daar was het uiteindelijk om begonnen!

donderdag 18 oktober 2012

Druk!


Kind 1 achter de computer (herfstvakantie), kind 2 ziek in bed, kind 3 in de draagdoek op mijn rug (nieuw verworven vaardigheid, hoera!). En dan bestellingen inpakken, e-mails beantwoorden, foto's bewerken en nieuwe producten tellen en online zetten... Straks wat leuks doen met de kinderen, pakketjes wegbrengen en eten koken. Vanavond weer aan het werk, als we het geluk hebben dat kind 3 gaat slapen en kind 2 niet teveel last heeft van het ziek zijn.

Het leven van een fulltime thuisblijfmoeder met een fulltime baan gaat niet altijd over rozen. Maar dat hoort erbij. Soms mopper ik erover - te druk, te veel, geen slaap, geen tijd...
Maar ik ben ook dankbaar! Voor het leuke werk, voor de liefste, mooiste, grappigste, meest bijzondere kinderen die ik van dichtbij zie opgroeien, best een aardige echtgenoot, een mooi huis in een prachtige omgeving, de vele kansen en mogelijkheden... teveel om op te noemen.

Dus ga ik, na deze peptalk, weer vrolijk verder met werken, met bijna 12 kilo aan kind op mijn rug en minstens zo'n gewicht aan werk op mijn nek. Eens kijken of ik deze blog er wat gezelliger uit kan laten zien bijvoorbeeld! :-) Tot de volgende blog!