donderdag 18 april 2013

Lente!

Langzaam ontwaken we uit een diepe winterslaap. Het was een lange winter. Een ijzige, grauwe winter. Met veel gebibber, gehoest en heel ziek zijn.

Maar nu is de zon terug. En wij genieten. Het is tijd voor lekker buitenspelen! Voor langer licht! Voor zomerjassen, korte mouwen, bellenblazen en rondjes fietsen op het erf. Wij zijn blij. Jij ook?


 Afgelopen weekend waren daar eindelijk de eerste warme lentedagen, die wij vooral doorbrachten in de tuin, samen met de kinderen. De oudste twee vermaakten zich prima met trampolinespringen, madeliefjes plukken voor mama en graven in de zandbak.


Kleine Livia ging op ontdekkingstocht, voor het eerst op eigen houtje buitenshuis. De hele wereld buiten was één grote verrassing en ze viel van de ene blije verbazing in de andere. Kriebelend gras. Tussen de bomen doorlopen. Met steentjes spelen. Krioelende mieren bestuderen. Buiten een broodje eten. Van het kleine glijbaantje afroetsjen... Alles vond ze even leuk!
Harm ging voor het eerst sinds jaren weer eens paardrijden. En ik (Rianne) legde alles vast (alle foto's zijn gemaakt met de iPhone).Natuurlijk is de zon ook af en toe even achter de wolken. En valt er wat regen (laat maar vallen, alles is zó droog nu!). Maar het is tenminste niet meer grauw en koud! En gelukkig vermaken de kinderen zich binnen prima. Ook binnenspelen is in de lente fijner. Er schijnt helder licht door de ramen en als je naar buiten kijkt zie je niet grijs of wit, maar heldergroen!

Wil je toch buitenspelen in de regen, dan trek je gewoon een regenpak aan. In onze webshop hebben we, naast alle nieuwe voorjaars- en zomercollecties, ook hele mooie nieuwe regenpakken en regenlaarsjes binnengekregen! Kijk maar eens hier. Eerder berichtten we hier al eens hoe handig zo'n regenbroek eigenlijk is (zie blogpost van 21 oktober)!

In de stal is het ook lente. Het eerste geitlammetje is geboren (ja, bij geiten heten de kleintjes ook lammetjes!). Het is een bokje, genaamd Mikki. Ezra mag dit jaar de namen bedenken (die voor het stamboek deze keer met een 'M' moeten beginnen). Hij is helemaal verliefd en elke dag wil hij Mikki even aaien, in de hoop dat het kleine bokje tam wordt.
Het wachten is nu op vier andere geiten die nog moeten lammeren. We kunnen haast niet wachten!


Ben jij ook lekker buiten deze dagen? Of blijf je binnen en ga je aan de grote schoonmaak?

Ik wens je hoe dan ook een blije lente toe. Met veel zon, een beetje regen (voor de plantjes) en lekker onbezorgd spelen en ontdekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten